1

Νέο Κλειστό Γυμναστήριο

Το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας παραδόθηκε σε χρήση τον Οκτώβριο του 2019 και αποτελεί μία από τις πλέον σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στη χώρα.

Το έργο δημοπρατήθηκε το 2004 από το Δήμο Καρδίτσας, η σύμβαση ανάθεσης υπογράφηκε το 2008 και το κτίριο ολοκληρώθηκε το 2019, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Φορέας υλοποίησης και λειτουργίας, είναι ο Δήμος Καρδίτσας.

Το οικόπεδο στο οποίο κατασκευάστηκε το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της πόλης της Καρδίτσας, σε επαφή με την περιφερειακή οδό και έχει εμβαδό 21 στρέμματα. Οι διαστάσεις του κτιρίου είναι 59Χ72 μέτρα και αναπτύσσεται σε τρία κύρια επίπεδα:

  • Στο επίπεδο «-1» περιλαμβάνονται ο αγωνιστικός χώρος, τα αποδυτήρια, το ιατρείο, τα φυσικοθεραπευτήρια, το μηχανοστάσιο-λεβητοστάσιο καθώς και το προπονητήριο.
  • Στο επίπεδο «0» υπάρχουν οι αίθουσες προβολής, Τύπου, VIP και τα γραφεία διοίκησης.
  • Στο επίπεδο «1», υπάρχει το φουαγιέ και οι κεντρικές είσοδοι προς την κερκίδα καθώς και το κυλικείο.

Η σταθερή κερκίδα είναι χωρητικότητας 2.505 θέσεων, οι οποίες αναλύονται ως εξής:

  • 312 μόνιμες θέσεις θεατών
  • 12 θέσεις θεατών με κινητικά προβλήματα
  • 108 θέσεις V.I.P.
  • 58 θέσεις δημοσιογράφων
  • 3 θέσεις μετάδοσης τηλεόρασης
  • 12 θέσεις ηλεκτρονικού Τύπου

Προβλέπεται μελλοντικά η τοποθέτηση πτυσσόμενης κερκίδας 502 θέσεων, η οποία θα αυξήσει τη συνολική χωρητικότητα σε 3.007 θέσεις. Μάλιστα, σε περίπτωση χρήσης της αρένας για διοργάνωση συναυλιών ή άλλων εκδηλώσεων, η μέγιστη χωρητικότητα ανέρχεται σε 4.680 θεατές.

Το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, διαθέτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και άνεσης για αθλητές και φιλάθλους, είναι απόλυτα προσβάσιμο για θεατές και αθλητές με κινητικά προβλήματα και είναι ικανό να φιλοξενήσει διοργανώσεις υψηλού επιπέδου στα αθλήματα της καλαθοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και πετοσφαίρισης.

Με την ολοκλήρωση νέας σύμβασης κατασκευής, που περιλαμβάνει τον περιβάλλοντα χώρο, θα αποδοθεί σε χρήση και ο χώρος στάθμευσης, χωρητικότητας συνολικά 136 Ι.Χ. αυτοκινήτων. Επίσης, στην ολοκλήρωση του περιβάλλοντα χώρου, περιλαμβάνεται και η κατασκευή δυο υπαίθριων γηπέδων καλαθοσφαίρισης, καθώς και μικρής πλατείας στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου.