Αυτοψία του Δημάρχου στις πληγείσες ορεινές περιοχές του Δήμου Καρδίτσας

Αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία υπέβαλε η Δημοτική Αρχή προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Την περιοχή των  Τοπικών Κοινοτήτων Καστανιάς και Καροπλεσίου, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 3/2 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλ. Γιαννέλο και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Απ. Καπράνα, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στα σημεία εντός των ορίων του Δήμου, όπου προκλήθηκαν οι σοβαρότερες ζημιές λόγω των πρόσφατων  έντονων βροχοπτώσεων.

Τα προβλήματα εστιάζονται κυρίως στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Καροπλεσίου, λόγω κατολισθήσεων, επιχωματώσεων, αλλά  και καθιζήσεων που υπέστη σε κάποια σημεία το οδόστρωμα, καθώς και σε άλλες υποδομές.

Για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στην περιοχή εργάζονται 2 μηχανήματα του Δήμου και 3 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο κ. Φ. Αλεξάκος απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικ. Βούτση, με το οποίο τον ενημερώνει για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο -ήδη επιβαρυμένο από προηγούμενη κακοκαιρία- δημοτικό οδικό δίκτυο, καθώς και σε δημοτικά κτήρια από είσοδο υδάτων και ζητά έκτακτη χρηματοδότηση 350.000€ για την αποκατάσταση των ζημιών.