Αυτοψία του Δημάρχου Καρδίτσας σε πληγείσες καλλιέργειες

Περιοδεία του κ. Φ. Αλεξάκου σε Μέλισσα, Πτελοπούλα, Ζαΐμι και Μητρόπολη
και παρέμβαση προς τον ΕΛΓΑ για την άμεση εκτίμηση των ζημιών που σημειώθηκαν και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου

zimies-01Περιοχές του Δήμου Καρδίτσας που επλήγησαν περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν το απόγευμα της Τρίτης στην ευρύτερη περιοχή, με κύρια χαρακτηριστικά την σφοδρή χαλαζόπτωση και τους δυνατούς ανέμους , επισκέφθηκε το πρωί της επόμενης ημέρας ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Δημ. Αραμπατζή.zimies

Ειδικότερα ο Δήμαρχος επισκέφθηκε αρχικά πληγείσες εκτάσεις στις Τοπικές Κοινότητες Μέλισσας και Πτελοπούλας της Δημοτικής Ενότητας Κάμπου με καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, καθώς και καπνού που υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Ακολούθως επισκέφθηκε πληγείσες εκτάσεις στην Τοπική Κοινότητα Ζαϊμίου, και στην Τοπική Κοινότητα Μητρόπολης, όπου οι ζημιές στις αμπελοκαλλιέργειες είναι σχεδόν ολοκληρωτικές.

Ζημιές υπέστησαν καλλιέργειες και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου, για τις οποίες θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αναγγελίας τους στον ΕΛΓΑ μέσω των ανταποκριτών του στο Δήμο.

Ο κ. Αλεξάκος επικοινώνησε ήδη με τον Οργανισμό ζητώντας την άμεση αποστολή κλιμακίων για την εκτίμηση των ζημιών και την δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών.