Οι αναμνήσεις των παιδιών, από σημείο σε σημείο στην ιστορία της Χιονάτης, στην 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017

Στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, συνεχίστηκε με τρεις όμορφες δράσεις, η 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, που υλοποιείτε σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο!».

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», τα παιδιά ένωσαν τελείες και κουκίδες από σημείο σε σημείο, ανακάλυψαν τις κρυμμένες εικόνες και τις έδωσαν πολύχρωμα χρώματα.

Άκουσαν την πολύ όμορφη ιστορία του Max Velthuijs «Ο Βάτραχος είναι βάτραχος», από τις εκδόσεις Πατάκη και πάνω σε ριζόχαρτο, προσπάθησαν να φτιάξουν δικά τους παιχνίδια από εικόνες γνωστών αγαπημένων παραμυθιών, από σημείο σε σημείο!!!

Ο κόσμος του παραμυθιού, της Χιονάτης, ζωντάνεψε, στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα διαφορετικό τρόπο αφήγησης του παραμυθιού, με σημεία και σύμβολα, σύμφωνα με τον τρόπο της εικαστικού Warja Lavater.

Ξεκινώντας την αφήγηση του παραμυθιού και στη συνέχεια αφήνοντας τα παιδιά να σχεδιάσουν μόνα τους με τα αντίστοιχα σημεία το παραμύθι. Πλήθος χρωμάτων και συμβόλων κυριάρχησαν στην Βιβλιοθήκη κι έκαναν εντυπωσιακή την αφήγηση της διάσημης παιδικής ηρωίδας!!!

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», τα παιδιά πάνω σε μια χρονογραμμή, βρήκαν τα σημεία – σταθμούς της δικιάς τους ζωής κι έκαναν ένα νοσταλγικό ταξίδι στα πρώτα χρόνια της ζωής τους!!!

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου, οι δράσεις της Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, συνεχίζονται, στις παρακάτω βιβλιοθήκες:

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα», η Χιονάτη και τα σημεία. Αφήγηση της ιστορίας με τον τρόπο της εικαστικού Warja Lawater.

Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου», ζωγραφική με κουκίδες.

Μπαίνουμε στο ατελιέ του Ζωρζ Σερά και προσπαθούμε να αντιγράψουμε τους πίνακές του!!!.

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», τα σημεία του ορίζοντα. Πώς ταξίδευαν τα παλιότερα χρόνια. Πώς χρησιμοποιούμε την πυξίδα.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611, στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη διεύθυνση: http://network.nlg.gr/library/.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας «Σημείο Αναφοράς»!!!


1 41 44