Αφιέρωμα στην αστυνομική λογοτεχνία: Ντετέκτιβς

Ολοκληρώθηκε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, η δεύτερη εβδομάδα, της 7ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται από περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα της ημέρας ήταν: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ : Ντετέκτιβς. Αφιερωμένη στην αστυνομική λογοτεχνία και τους ντετέκτιβ ήταν η μέρα μας ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ειδικής κατηγορίας λογοτεχνικών βιβλίων. Με πολύ πλούσια βιβλιογραφία, αφού όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξης των παιδικών βιβλιοθηκών φροντίζαμε για την απόκτηση του ξεχωριστού αυτού είδους της ξένης κυρίως λογοτεχνίας, που δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση και είναι αγαπημένη κατηγορία, τόσο των αγοριών, όσο και των κοριτσιών!!!

Τα παιδιά που πήραν μέρος στο εργαστήριο, χωρίστηκαν σε ομάδες και η κάθε ομάδα παρουσίασε στις άλλες, τον ήρωα ή τους ήρωες του αστυνομικού βιβλίου που διάβασε και τα δεδομένα της μυστηριώδους ζωής του, από το βιβλίο που επέλεξαν.

Ο Κλουζ, ο Τζερόνιμο Στίλτον, οι Μυστικοί εφτά, οι πέντε φίλοι, ο Επιθεωρητής Σπιθαμή, ο νεαρός Σέρλοκ Χολμς, ο Σκούμπι Ντου και οι φίλοι, ήταν μερικοί από τους αγαπημένους των παιδιών, που έφτιαξαν μια μικρή αφίσα με το όνομα των ντετέκτιβ που παρουσίασαν.

Την Δευτέρα 2 Ιουλίου, ξεκινά η τρίτη εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, στις παιδικές βιβλιοθήκες συνοικίας Αγίας Παρασκευής, Αγίου Φανουρίου και «Αγγελική Βαρελλά» με ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ. Ετοιμάζουμε το ημερολόγιο του Ιουλίου. Ποιες δράσεις θα αρέσουν περισσότερο στα παιδιά; Ποια μέρα θα δανειστούν τα περισσότερα βιβλία; Τα παιδιά συμμετέχουν και αξιολογούν την καλοκαιρινή εκστρατεία.

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Όσοι θέλουν ν’ αφήσουν το «στίγμα» του και να συμμετέχουν ως εθελοντές στην καλοκαιρινή μας περιπέτεια, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους, στο παρακάτω link : https://goo.gl/forms/UsoM82muyS2rERKl1

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!