Αεροπορικοί τουρίστες προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Μυρίνης

Τους υποδέχθηκαν στελέχη της Δημοτικής αρχής και τοπικοί παράγοντες

Έξι υπερελαφρά αεροσκάφη από τη Γερμανία με εννεαμελές πλήρωμα προσγειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο αεροδρόμιο Μυρίνης. Τους “ιπτάμενους” τουρίστες υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Στέφανος Θεολόγης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Αεροδρομίου κ. Ηλίας Σχορετσανίτης, ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Ν. Καρδίτσας κ. Σταύρος Τσολάκος, υπάλληλοι του Δήμου Καρδίτσας, μέλη των αερολεσχών και φίλοι του αεροδρομίου.

Οι αερολέσχες σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της επιτροπής Αεροδρομίου φρόντισαν για τον εφοδιασμό τους με καύσιμα, και για την φύλαξη των αεροσκαφών.

Στην συνέχεια μετέβησαν στο γραφείο και στο χώρο των υπόστεγων των Αερολεσχών όπου τους έγινε σύντομη ενημέρωση για την διαμονή τους και τις μετακινήσεις τους από και προς την πόλη της Καρδίτσας, αλλά και ενημέρωση για επισκέψεις σε διάφορα μέρη του Νομού.

Οι τουρίστες περιηγήθηκαν για δύο μέρες στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας, τη Λίμνη Πλαστήρα και τα Μετέωρα, ενώ δεν έχασαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τοπική μας κουζίνα με την οποία ενθουσιάστηκαν. Αναχώρησαν στη συνέχεια για Κωπαΐδα και από εκεί για Σύρο.

Ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών κ. Στεφ. Θεολόγης δήλωσε: « Είναι χαρά μας που υποδεχθήκαμε σήμερα αεροπορικούς τουρίστες από τη Γερμανία. Το αεροδρόμιο της Μυρίνης είναι ένα σημείο ενδιαφέροντος που με την περαιτέρω αξιοποίηση του μπορεί να αποτελέσει κομβικό σημείο εξωστρέφειας για την Καρδίτσα αλλά και τη Δυτ. Θεσσαλία. Προς αυτή την κατεύθυνση σταθερά κινείται η δημοτική αρχή ώστε σε ένα εύλογο βάθος χρόνου να προκύψουν απτά αποτελέσματα».

Σχετικά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Αεροδρομίου Μυρίνης κ. Σχορετσανίτης δήλωσε: “Ήταν μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση που το αεροδρόμιο Μυρίνης υποδέχθηκε αεροπορικούς τουρίστες. Πριν από δύο μήνες φιλοξενήθηκε στην Καλαμπάκα ένα ζευγάρι Αμερικανών που αναχώρησε για Μήλο. Είναι επιτυχία για την περιοχή μας να διαθέτει ένα μικρό αεροδρόμιο. Είμαστε υποχρεωμένοι να το αναβαθμίσουμε και να το κρατήσουμε σε ένα καλό επίπεδο. Ο τουρισμός είναι η μία όψη ενός πολύπλευρου ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η μοναδική αυτή υποδομή για ολόκληρη τη Δυτική Θεσσαλία. Είναι οι αγώνες, τα events, οι επαγγελματικές εκπαιδευτικές σχολές που θέλουν να έρθουν στην περιοχή, οι δοκιμές ανεμοπλάνων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τηλεκατευθυνόμενων αερομοντέλων. Το γεγονός ότι οι Γερμανοί τουρίστες ανακάλυψαν μια άλλη Ελλάδα στην ηπειρωτική χώρα και αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση και ευθύνη για την επόμενη.”