1ο Διεθνές Σεμινάριο Διεύθυνσης Σχολικής – Παιδικής Χορωδίας

Στη Λίμνη Πλαστήρα 24 – 27 Ιουλίου 2014

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ – ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο Διεύθυνσης Σχολικής – Παιδικής Χορωδίας θα πραγματοποιηθεί από Πέμπτη απόγευμα 24 Ιουλίου έως Κυριακή μεσημέρι 27 Ιουλίου στην πανέμορφη Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα και στο ξενοδοχείο NEVROS (Νεοχώρι), σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και το Ωδείο Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε διευθυντές Χορωδιών (παιδικών, νεανικών, ωδείων), καθώς και σε καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που διευθύνουν σχολική χορωδία.

Σε ένα μαγευτικό περιβάλλον καθηγητές μουσικής – διευθυντές χορωδιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο σεμινάριο, που περιλαμβάνει πρωινή-απογευματινή εργασία και βραδινές συναυλίες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  1. Τεχνική διεύθυνσης
  2. Ρεπερτόριο παιδικής χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την  πολυφωνία
  3. Ερμηνεία
  4. Μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού

Η θεωρία θα δέσει με τη πράξη διεύθυνσης παιδικής-σχολικής  χορωδίας, που απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης (master of Arts στη Διεύθυνση) διευθύνει δεκαετίες μονοφωνικές – πολυφωνικές παιδικές χορωδίες, ερμηνεύοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο Ελληνικής και ξένης μουσικής (από την αρχαία ελληνική μουσική μέχρι σήμερα), στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από επτακόσιες (700) συναυλίες στο εξωτερικό (Ευρώπη – Η.Π.Α). Ιδιαίτερη είναι η εξειδίκευσή του στην παλαιά μουσική (γρηγοριανό – αμβροσιανό μέλος – αναγέννηση). 

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα σταλεί έγκαιρα ένα πλούσιο ρεπερτόριο παιδικής χορωδίας, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Οι πρόβες θα συνοδεύονται με ελεύθερο διάλογο από τους συμμετέχοντες για την επίλυση κάθε απορίας.

 Το κόστος εγγραφής είναι 100€ για τους ενεργά συμμετέχοντες και 50€ για τους ακροατές, το οποίο πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου 2014 στον αριθμό λογαριασμού 368/480640-97 της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα. Το κόστος διαμονής και διατροφής για τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου είναι:

  • 75€ το άτομο σε 4κλινο δωμάτιο, για 3 διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό).
  • 84€ το άτομο σε 3κλινο δωμάτιο, για 3 διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό).
  • 90€ το άτομο σε 2κλινο δωμάτιο, για 3 διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό).
  • 150€ το άτομο σε 1κλινο δωμάτιο, για 3 διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό).

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η χρήση της πισίνας.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στη Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών στα τηλέφωνα 24410 / 75440 – 42896 και στο e-mail nke@otenet.gr.