1

σε κανονική χρήση από 2 απριλίου όλοι οι υπόγειοι κάδοι στο κέντρο της καρδίτσας

Κανονικά θα μπορούν οι δημότες, να χρησιμοποιούν όλους τους υπογειοποιημένους κάδους που έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο της Καρδίτσας από την Τετάρτη 2/4, καθώς ολοκληρώθηκαν  οι εργασίες αποκατάστασης των πεζοδρομίων μετά την τοποθέτησή των κάδων.

Από την  χρήση των δύο κάδων που βρίσκονται επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου διαπιστώθηκε ότι η λειτουργία τους έγινε χωρίς προβλήματα τόσο από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου όσο και από τους δημότες.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο τρόπος χρήσης των κάδων ανακύκλωσης επειδή οι δημότες και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες της περιοχής δεν “έσπαζαν” τα χαρτοκιβώτια, με αποτέλεσμα να μην χωράνε λόγω του μεγέθους τους στο στόμιο των κάδων.

Με το σύστημα αυτό, το οποίο υλοποιεί ο Δήμος με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου/ΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης της διαχείρισης των απορριμμάτων, επιτυγχάνονται τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Αναβαθμίζεται η αισθητική εικόνα του χώρου χάρη στην υπόγεια εγκατάσταση των κάδων. Το μόνο εμφανές μέρος του συστήματος είναι η πλατφόρμα κυκλοφορίας μαζί με ένα καλαίσθητο και συμπαγών διαστάσεων πύργο τροφοδοσίας.
  • Αυξάνεται η αποθηκευτική ικανότητα.
  • Αποτρέπεται ριζικά η έκθεση των απορριμμάτων στην κοινή θέα και ελέγχεται με βέλτιστο τρόπο το πρόβλημα δυσοσμιών χάρη στην στεγανότητα του συστήματος.
  • Υψηλή αισθητική, χαμηλή στάθμη θορύβου, αποτελεσματική αντιμετώπιση οσμών.

Παρακαλούνται οι δημότες να ρίχνουν τα κοινά απορρίμματα στους κάδους μέσα σε κλειστές σακούλες, ενώ όσον αφορά τα ανακυκλώσιμα υλικά, παρακαλούνται ιδιαίτερα οι επαγγελματίες του κέντρου να “σπάζουν”τα χαρτοκιβώτια, ώστε να αξιοποιείται στο έπακρο και η μεγαλύτερη χωρητικότητα των υπόγειων κάδων ( 3000 λίτρων ο καθένας).